HAKKARİ / DERECİK - Seyyid Taha Anadolu İmam Hatip Lisesi

Seyyid Taha Anadolu İmam Hatip Lisesi

MERKEZ MAH. RECEP TAYYİP ERDOĞAN CAD. NO 319 İÇ KAPI NO 1 DERECİK / HAKKARİ
Vizyon
Her yerde ve her zaman başarılı olacak, geleceğe şimdiden hazır, 21. yüzyılın; Yaratıcı, Dünyaya uyumlu, Sorunlara çözüm getiren, Girişken, Yurtsever, Yüksek donanımlı, Üretken, Ahlaklı, Dinamik, Öğrenmeyi seven, Bireylerinin yetiştirildiği, Türkiye’nin önde gelen okulları arasında olmak ve ulusal düzeyde adını duyurmak.
Misyon
Atatürk ilke ve düşüncelerini benimsemiş, Bireysel farklılıkların önemsendiği bir ortamda, Dünya’da ve Türkiye’de tercih edilen, ülke geleceğine olumlu katkılarda bulunacak, Üretken, Yaratıcı, Sorumluluk sahibi, Bilimsel düşünceyi ön planda tutan beyinleri; En gelişmiş öğretim yöntemleriyle birleştirilmiş, Teknoloji destekli, Yabancı dil ağırlıklı ve Ulusal ve uluslar arası merkezli eğitim ile yetiştirmektir.
Ulaşım
İlçemize Van otogardan her gün saat 14.00 ´ te araç bulunmaktadır. Şemdinli ilçesinden de her gün 13.00 ´ a kadar karşılıklı araç bulunmaktadır.
Okulumuzda taşımalı eğitim uygulanmaktadır.
Okulumuz Merkez Mahallesi, Recep Tayyip ERDOĞAN Caddesi üzerinde bulunmaktadır.
İl/İlçe Merkezine Uzaklık
Okulumuz Hakkari ili Derecik ilçesinde yer almaktadır. Hakkari il merkezine uzaklık 185 KM, Şemdinli ilçesine uzaklık 65 KM, Yüksekova ilçesine uzaklık ise 100 KM´dir.