T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
HAKKARİ / DERECİK - Seyyid Taha Anadolu İmam Hatip Lisesi

Tarihçe

01-12-2021

Okulumuz 2021-2022 Eğitim-Öğretim yılında 274 öğrenci ile Merkez Mahallesi'nde bulunan yeni binasında faaliyete başlamıştır. Daha önce Derecik İMKB Çok Programlı Anadolu Lisesinde İmam Hatip Programında öğrenim gören öğrencilerimiz, okulumuzun açılması ile yeni binasına ve dersliklerine taşınmışlardır.

Seyyid Taha Anadolu İmam Hatip Lisesi şu an 278 öğrencisi, 14 öğretmeni ve 3 idarecisi ile eğitim öğretime devam etmektedir. Okulumuzda şu anda 9. Sınıflarda 126, 10. Sınıflarda 90, 11. Sınıflarda 35 ve 12. Sınıflarda 27 öğrenci öğrenim görmektedir.

Seyyid Taha Anadolu İmam Hatip Lisesi olarak en büyük hedefimiz Milli Eğitim Temel Kanunu'nun da genel amaçlarına dayanarak tüm öğrencilerimizi Atatürk inkılap ve ilkelerine bağlı; Türk milletinin milli, ahlaki, insani, manevi ve kültürel değerlerini benimseyen, koruyan; vatanını, milletini seven; Türkiye Cumhuriyeti'ne karşı görev ve sorumluluklarını bilen; hür ve bilimsel düşünme gücüne sahip, insan haklarına saygılı, yapıcı ve yaratıcı yurttaşlar olarak yetiştirmektir. En büyük arzumuz öğrencilerimizin ilgi, istidat ve kabiliyetlerini geliştirerek gerekli bilgi, beceri, davranışları kazanmak suretiyle onları hayata hazırlamak ve hem onların, kendilerini mutlu kılacak hem de toplumun mutluluğuna katkıda bulunacak bir meslek sahibi olmalarını sağlamaktır. Şartların elverdiğince öğrencilerimizi ulaştırabileceğimiz en üst seviyeye taşımak ve her birinin ayrı ayrı yollarını, ufuklarını açarak onları kendi hayatlarını kazanan güçlü bireyler olarak yetiştirmek tüm idari kadro ve tüm öğretmenlerimizin en büyük dileğidir.

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 10.10.2021 - Güncelleme: 01.12.2021 18:46 - Görüntülenme: 215
  Beğen | 2  kişi beğendi