HAKKARİ / DERECİK - Seyyid Taha Anadolu İmam Hatip Lisesi

Tem

Okulumuz öğretmenleri ve öğrencileri tarafından düzenlenen bilim şenliğimizi Derecik Kaymakamımız Sayın Abdülkadir IŞIK , İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Abdulmecit EREN ve kıymetli misafirlerimizin katılımıyla kapalı spor salonunda gerçekleştirdik.

Tem

Mesleki rehberlik ve kişisel gelişim bağlamında  farklı mesleklere sahip kişiler, öğrencilerle yüz yüze veya online kariyer günleri  etkiliğinmizde sayın Adem ÖZKÖSE beyi ağırladık. Öğrencilerimize yazar ve gazetecilik mesleri ile ilgili söyleşide bulunan Adem ÖZKÖSE öğrencilerin bu meslekler ve yazmış olduğu kitaplarla ilgili sorularını cevapladı.

Mrt

Okulumuzda İngilizce Öğretmenimiz Beyza YEŞİLTA'nın kordinatörlüğünde resim ve karikatür yarışması yapıldı. Yarışmayı 10/B sınıfdan Esmanur ÖZLİ isimli öğrencimiz kazandı.

Mrt

Okulumuzda tüm sınıflardan oluşturulan kız takımları ile voleybol turnuvası düzenlendi. Finalde 11/A sınıfı 10/B sınıfını eleyerek şampiyon olmuştur.

Haz

Okulumuzda Kutlu Doğum Haftası yoğun katılım ile kutlandı.

Haz

Okulumuz 12. sınıf öğrencilerine sınava az bir süre kalmış iken Rehber Öğretmenimiz Eda KARATAŞ tarafından dikkat ve motivasyona yönelik seminer yapıldı.

Haz

Okulumuzda düzenlenen bilim şenliğinde öğrencilerimiz hem meraklarını hem de yaratıcılıklarını sergiledi. Bu yıl ilki düzenlenen bilim şenliğinde öğrencilerimizde doğal olarak bulunan bilimsel merak duygusunun üst seviyelere çıkarılması, eğitim programı içinde teorik olarak öğretilen bazı konuların pratiğe dökülmesi, çeşitli konularda bilgi seviyelerinin artırılması, takım çalışması, sunum deneyimleri, el becerilerinin geliştirilmesi ve araştırma becerilerinin ilerletilmesi amaçlandı.

Mrt

Okulumuzda 40 Kavram, 40 Ayet, 40 Hadis etkinlikleri kapsamında 40 Hadis Panosu oluşturuldu ve Öğrenciler arasında 40 Hadis ezberleme yarışması yapıldı.

Mrt

Okulumuzda Hoşgeldin Ramazan isimli bir süsleme yapıldı. Ayrıca öğrencilerimizin görebileceği yerlere ayet ve hadisler asılarak istifade etmeleri amaçlandı.

Mrt

Sınıflarımıza tarihimizde iz bırakan önemli şahsiyetlerin isimleri verildi!

Mrt

Okul Müdür Yardımcımız Semanur CELALOĞLU tarafından öğretmenlerimize yönelik "Etkili Sunum Teknikleri" semineri verildi.

Mrt

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın himayelerinde Milli Eğitim Bakanlığı ile Kültür ve Turizm Bakanlığınca başlatılan "Kütüphanesiz Okul Kalmasın" projesi kapsamında okul kütüphanemiz faaliyete geçti.

Mrt

12. Sınıf öğrencilerimize 2021 Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) yapıldı.

Mrt

Din Öğretimi Genel Müdürlüğü tarafından planlanan Meslek Dersleri Kazanım Değerlendirme Sınavı okulumuzdaki tüm kademelere uygulanmıştır.